Lomakkeen muokkaus alkaa Lomake -välilehdeltä, jossa voit muokata seuraavia valintoja.

1. Lomakkeen  nimi näkyy lomakkeella, toimii allekirjoitettaessa muodostuvan PDF-tiedoston nimenä ja näkyy palvelun lähettämissä sähköpostiviesteissä.

2. Lomakkeen kuvaus on tekstiä. Voit muotoilla sitä lihavointi-, kursivointi- ja linkkipainikkeilla.

3. Muut tietokentät vedetään hiirellä vasemmasta laidasta kuvauksen ja allekirjoituskenttien väliselle alueelle. Niiden järjestystä voi muuttaa, otsikoita muokata ja kenttien ominaisuuksia (pakollisuus jne.) muuttaa kirjoittamalla tekstit sekä valitsemalla asetukset -kuvakkeen.

4. Henkilötunnus –kenttä. Myös tämä on valittavissa vasemman reunan valikosta. Henkilötunnus ei ole oletuksena pakollinen tieto lomakkeella.

5. Sähköposti -kenttä. Allekirjoittajan sähköpostia kysytään, jos allekirjoittajan oma kappale halutaan lähettää siihen heti allekirjoituksen jälkeen. Sitä voidaan kysyä myös, jos halutaan allekirjoittajan sähköpostiosoite näkyviin lomakkeelle. Voit valita lähetyksen, tallentamisen tai molemmat sähköpostikentän asetuksista. Huom. jos et halua lähetystä etkä tallenna sähköpostiosoitta, sähköpostikenttää ei näytetä allekirjoittajalle valmiilla lomakkeella. Se on kuitenkin aina näkyvissä lomaketta muokattaessa. Voit siirtää sen haluamaasi kohtaan.

Jos haluat lähettää allekirjoitetun asiakirjan kopion myös allekirjoittajalle, valitse lomaketta luodessasi ensimmäisellä sivulla lähetys päälle. Se onnistuu valitsemalla Sähköposti-kentän kynästä asetukset. Allekirjoitettu asiakirja tallentuu joka tapauksessa allekirjoittajan Visma Sign -tilin Arkistoon. Mikäli käytät allekirjoituksen jälkeisenä viestinä oletusviestiä tai muokkaamaasi viestiä, allekirjoittaja voi ladata asiakirjan heti allekirjoituksen jälkeen lopetusviestisivulta. Mikäli ohjaat allekirjoittajan johonkin muuhun verkko-osoitteeseen, latausmahdollisuutta ei ole.

Erityisesti kuluttaja-asioinnissa on tarpeen huolehtia lomakkeen täyttäjän kappaleen toimittamisesta tavalla tai toisella allekirjoittajalle. Lomakkeen lataus heti allekirjoituksen jälkeen, lähetys sähköpostilla ja tallentuminen Visma Sign -arkistoon tarjoavat monipuolisen tavan toimitusvelvollisuuden täyttämiseen. Kannattaa huomioida, että sähköposti ei ole sopiva tapa lähettää valmista lomaketta, mikäli se sisältää arkaluontoista tietoa.

6. Muut allekirjoittajat -ominaisuus ei ole käytössä -asetus. Voit kytkeä ominaisuuden päälle muokkaamalla tätä kenttää painamalla vasemman yläkulman muokkausnappia. Jos valitset tämän ominaisuuden, pääset muokkaamaan seuraavia vaihtoehtoja.

7. Julkaistu -painike on automaattisesti valittuna. Jätä se valitsematta, jos haluat tehdä lomakkeen valmiiksi, mutta haluat julkaista sen myöhemmin.