Kirjaudu Visma Sign -selainpalveluun tunnuksillasi. Valitse etusivun valikosta Luo verkkolomake. Siirryt lomakemuokkaimeen.

Huom! Lomakkeiden muokkaaminen onnistuu hiirellä ja näppäimistöllä. Kosketusnäyttölaitteita ei tueta muokkaamisessa, mutta allekirjoittaminen onnistuu matkapuhelimella, tabletilla jne. ongelmitta.

Lomakkeen  nimi näkyy lomakkeella, toimii allekirjoitettaessa muodostuvan PDF-tiedoston nimenä ja näkyy palvelun lähettämissä sähköpostiviesteissä.

Lomakkeen kuvaus on tekstiä. Voit muotoilla sitä lihavointi-, kursivointi- ja linkkipainikkeilla.

Muut tietokentät vedetään hiirellä vasemmasta laidasta kuvauksen ja allekirjoituskenttien väliselle alueelle. Niiden järjestystä voi muuttaa, otsikoita muokata ja kenttien ominaisuuksia (pakollisuus jne.) muuttaa kirjoittamalla tekstit sekä valitsemalla asetukset -kuvakkeen.

Henkilötunnus – Allekirjoittajan täydellinen henkilötunnus on pakollinen allekirjoitusta varten, mutta voit valita tallennetaanko se lomakkeen sisältöön vai ei. Henkilötunnusta ei tallenneta palveluun tunnistettavassa muodossa. Henkilötunnuskenttä esitetään siis aina, jotta lomake voidaan allekirjoittaa. Voit sijoittaa sen vapaasti haluamaasi kohtaan lomakkeella.

Sähköposti - Allekirjoittajan sähköpostia kysytään, jos allekirjoittajan oma kappale halutaan lähettää siihen heti allekirjoituksen jälkeen. Sitä voidaan kysyä myös, jos halutaan allekirjoittajan sähköpostiosoite näkyviin lomakkeelle. Voit valita lähetyksen, tallentamisen tai molemmat sähköpostikentän asetuksista. Huom. jos et halua lähetystä etkä tallenna sähköpostiosoitta, sähköpostikenttää ei näytetä allekirjoittajalle valmiilla lomakkeella. Se on kuitenkin aina näkyvissä lomaketta muokattaessa. Voit siirtää sen haluamaasi kohtaan.

Huom. allekirjoittaja voi ladata oman kappaleensa allekirjoitetusta lomakkeesta heti allekirjoituksen jälkeen, jos käytät vakioviestiä tai muokattua viestiä allekirjoituksen onnistumisesta kertomaan. Jos ohjaat allekirjoittajan toiseen verkko-osoitteeseen, ei latausmahdollisuutta ole. Varmista että allekirjoittaja saa oman kappaleensa jollakin tavalla. Jokainen allekirjoitettu lomake tallentuu allekirjoittajan henkilökohtaiseen arkistoon Visma Sign -palveluun, ja sen voi noutaa rekisteröitymällä Signiin yksityishenkilönä (veloituksetonta).

Jos haluat, että lomaketta ei voi allekirjoittaa rastittamalla esim. ehtojen hyväksyntäruutua, lisää lomakkeelle valintaruutu-kenttä, muokkaa sitä niin että siinä on vain yksi ruutu ja aseta se pakolliseksi.

Jos haluat lisätä lomakkeelle muotoiltua tekstiä tai linkkejä, käytä seliteteksti-kenttää. Sen muokkauksessa voi käyttää painikkeista lihavointia, kursivointia ja verkkolinkkien lisäystä. Lisätyt linkit avautuvat selaimessa uuteen välilehteen.

Jos haluat tallentaa lomakkeen myöhempää julkaisua varten, ota rasti pois Julkaistu-ruudusta. Voit myöhemmin palata muokkaamaan lomaketta, ja silloin valita lomakkeen julkaistuksi.