LOMAKKEEN TÄYTTÄMISEN VAIHEET

1. Lomakkeen täyttäminen ja allekirjoittaminen alkaa, kun allekirjoittaja joko valitsee saamansa lomakelinkin tai lataa verkkosivun jolle lomake on upotettu. Lomake on helposti täytettävissä ja allekirjoitettavissa myös matkapuhelimella tai muulla pienellä ruudulla.

2. Mahdolliset pakolliseksi määrittämäsi kentät on merkitty tähdellä *. Mikäli käyttäjä yrittää siirtyä allekirjoittamaan antamatta pakollisia tietoja, pakollisen kentän yhteyteen tulee pyyntö täyttää kenttä. Samoin esim. puhelinnumerokenttään annettu väärän muotoinen tieto estää etenemisen allekirjoittamiseen.

3. Käyttäjä antaa allekirjoitusta varten henkilötunnuksensa täydellisenä, ja sähköpostiosoitteensa mikäli valmis lomake toimitetaan sähköpostin liitteenä hänelle, ja painaa Allekirjoita. Jos olet valinnut, että henkilötunnus sisällytetään myös lomakkeeseen näkyvänä, henkilötunnuskentän ohjetekstissä kerrotaan tästä. Missään tapauksessa allekirjoittajan henkilötunnus ei tallennu Visma Sign -palvelun lokitietoihin.

4. Käyttäjä valitsee haluamansa tunnistamistavan.

5. Käyttäjä antaa pankkitunnuksensa tai mobiilivarmenteen (kuvassa mobiilivarmenne).

6. Tunnistautumisen jälkeen käyttäjä näkee valintasi mukaan vakioviestin, muokkaamasi viestin tai siirtyy valitsemaasi verkko-osoitteeseen.

7. Lomake on nyt allekirjoitettu ja käyttäjän kannalta kaikki on valmista!

//

Mikäli valitsit vakioviestin tai muokatun viestin, käyttäjä voi ladata allekirjoittamansa asiakirjan suoraan viestin viereisestä linkistä. Käyttäjä voi sulkea selainikkunan, mikäli käyttää lomaketta linkin kautta, tai mikäli lomake on upotettuna verkkosivullesi, jatkaa asiointia muualla verkkopalvelussasi.

Lomake saapuu yrityksesi sähköpostiin

Kun käyttäjä on täyttänyt ja allekirjoittanut lomakkeen, se saapuu sähköpostin liitteenä lomakepalvelun Yhteystiedot-välilehdellä määrittämääsi sähköpostiosoitteeseen (ellet ole estänyt sähköpostin lähetystä). Lisäksi allekirjoitettu asiakirja tallentuu yrityksesi Visma Sign –tilin Arkistoon.

Asiakirjan allekirjoitusmerkinnät (sivun alatunnisteessa ja lomakesisällöstä muodostettuun asiakirjaan lisättävällä allekirjoitussivulla) ovat samat kuin muissakin Visma Sign –palvelulla allekirjoitetuissa asiakirjoissa. Asiakirjan voi esim. lähettää sähköpostitse kolmannelle osapuolelle, joka voi halutessaan tarkastaa allekirjoitetun sisällön muuttumattomuuden, allekirjoittajan ja allekirjoitusajan suoraan Visma Sign –selainpalvelussa.

Allekirjoittaja saa oman kappaleensa sähköpostilla

Lisäksi allekirjoitettu asiakirja tallentuu allekirjoittajan Visma Sign –tilin Arkistoon. Mikäli allekirjoittaja ei ole vielä rekisteröitynyt Visma Sign –palveluun, hän pääsee Arkistoon rekisteröitymällä. Yksityishenkilön rekisteröityminen on aina veloituksetonta.