Lomakepohjat

Sen sijaan että rakennat lomakkeen alusta alkaen, voit hyödyntää lomakepalvelun valmiita pohjia.

Kirjaudu Visma Sign selainpalveluun ja avaa lomakemuokkain painamalla Luo verkkolomake. Valitse Käytä lomakepohjaa ja valitse haluamasi mallipohja avautuvasta valikosta.

Huom. Lomakepohjan lataaminen tyhjentää aiemmin lomakkeelle tekemäsi muutokset.

Voit muokata pohjaa vapaasti, ja esimerkiksi luoda siitä erilaisia versioita erilaisiin käyttötilanteisiin. Tee muut asetukset välilehdillä kuten muutenkin uutta lomaketta luotaessa. Pohjat eivät sisällä valmiita asetuksia.

Lomakepohjia lisätään palveluun kysynnän mukaan. Voit ehdottaa uutta pohjaa lisättäväksi ottamalla yhteyttä Visma Sign-asiakaspalveluun.

Lomakkeen jakaminen

Voit jakaa lomakkeen kenelle tahansa sähköpostilla. Mikäli vastaanottajalla ei ole vielä käytössään Visma Sign -palvelua, hän saa lomakkeen käyttöönsä heti rekisteröityään yrityksensä käyttöön Visma Signin.

Huom. Lomaketoiminnallisuus ei ole käytettävissä Visma Signia yksityishenkilönä käytettäessä. Käyttäjän tulee olla vähintään yhden yrityksen käyttäjänä Visma Signissa, jotta voi luoda ja muokata verkkolomakkeita.

Jaa aiemmin tallentamasi lomake avaamalla se sähköpostissasi olevan muokkauslinkin kautta. Valitse Lisätoiminnot Jaa kopio. Lomakkeen tulee olla julkaistu-tilassa, jotta sen voi jakaa.

Kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite ja saateviesti. Vastaanottaja saa lomakkeen käyttöönottamiseksi tarvittavat tiedot sekä saatteen sähköpostilla, ja voi hyödyntää lomakettasi pohjana omalle lomakkeelle.

Huom. Vastaanottajan ei tarvitse olla saman yrityksen edustaja. Lomakkeen jakaminen ei mahdollista vastaanottajalle pääsyä yrityksesi asiakirjoihin, muihin lomakkeisiin tai mihinkään yrityksesi muihin tietoihin.

Lomakkeen kopiointi

Voit luoda aiemmin laatimastasi lomakkeesta kopion muokataksesi sitä uuteen käyttötarkoitukseen.

Avaa lomake muokkausta varten. Valitse Lisätoiminnot Tee kopio.

Jatka lomakkeen muokkausta kuten uuden lomakkeen luotuasi. Kopioon tekemäsi muutokset eivät vaikuta alkuperäiseen lomakkeeseen millään tavoin.

Varmista että lomakkeella on kaikissa vaiheissa uuden käyttötarkoituksen mukaiset asetukset. Huomioithan että esimerkiksi logo ei siirry kopioituun lomakkeeseen.