Trenger du hjelp?
Da har du funnet riktig sted

Velg emne

Til mottakeren av signaturinvitasjonen

Til avsenderen av signaturinvitasjonen

Kontoadministrasjon

Innstillinger

Håndtering av sendte invitasjoner

Arkiv og kontraktsadministrasjon

Registrering og innloggning

Databeskyttelse

Cookies

Visma Sign Webskjemaer

Redigere og bruke webskjemaet

Hovedinnstillinger

Visma Sign fakturering

Kontaktinformasjon

Oppdatering av selskapets faktureringsadresse

FAQ om Visma Sign-tjenestefakturering

Populære emner

Du finner produktrelatert informasjon i fellesskapet. I fellesskapet kan du også be om hjelp fra kundestøtte i delen «Diskusjoner» for generelle spørsmål.

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy.

I de fleste tilfeller skyldes manglende signering informasjonskapsler eller funksjoner i nettleseren.

Hvis signeringen mislykkes, anbefaler vi at du først sletter informasjonskapslene og sidehistorikken i nettleseren du bruker, eller at du prøver en annen nettleser. I de fleste tilfeller vil det å bytte nettleser løse problemet.

Hvis det ikke hjelper å bytte nettleser, kan du kontakte kundestøtte, så finner vi ut om det er et problem som er spesifikt for denne hendelsen. I så fall kan du også sende oss lenken til invitasjonen du har mottatt.

Vi vil informere deg om eventuelle forstyrrelser i fellesskapet: https://support.vismasign.fi/fi/support/discussions.

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy.

Når du har sendt en invitasjon, lagres den umiddelbart i arkivet til avsenderkontoen. Arkivet vil alltid vise alle dokumenter, uavhengig av status.

I tillegg kan du også finne et nytt dokument i visningen for åpne invitasjoner, som viser alle ventende dokumenter i signatursyklusen som mangler minst én signatur. Ingen andre dokumenter vises her.

Hvis du har signert et dokument med Visma Sign sterk autentisering, lagres dokumentet som standard i ditt personlige arkiv, som du får tilgang til ved å registrere deg hos Visma Sign som person på https://sign.visma.net/fi/register.

Hvis det går mer enn 30 dager mellom registrering og signering, slettes dokumentet automatisk fra det personlige arkivet. I slike tilfeller anbefaler vi at du kontakter avsenderen av invitasjonen. Dokumentet kan også rekvireres fra avsender dersom det er signert uten sterk autentisering.

Hvis du både har sendt og signert dokumentet selv, vil dokumentet i dette tilfellet bare finnes i bedriftens arkiv.

For mer detaljerte instruksjoner, se mappen «Håndtering av sendte invitasjoner».

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy.

Hvis du har signert et dokument ved hjelp av Visma Sign sterk autentisering, vil dokumentet bli lagret i ditt personlige arkiv, som du får tilgang til ved å registrere deg som Visma Sign-bruker på https://sign.visma.net/fi/register.

Hvis det går mer enn 30 dager mellom registrering og signering, slettes dokumentet automatisk fra det personlige arkivet. I slike tilfeller anbefaler vi at du kontakter avsenderen av invitasjonen. Dokumentet kan også rekvireres fra avsenderen hvis det er signert uten sterk autentisering.

Hvis du både har sendt og signert dokumentet selv, vil dokumentet i dette tilfellet bare finnes i bedriftens arkiv.

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy

Noen ganger kan de enkelte innstillingene i nettleseren du bruker fører til at autentiseringen mislykkes.Derfor anbefaler vi at du først prøver en annen nettleser. Autentiseringsprosessen kan også mislykkes hvis det personnummeret fra godkjenningskanalen og det angitte personnummeret ikke stemmer overens eller underskriveren bruker selskapets BankID istedenfor personlig.

For tiden kan dokumenter sendes til signering med sterk autentisering i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Signering med sterk autentisering krever at mottakeren har noen av følgende identifiseringsmetoder:

• Norsk personnummer og BankID

• Svensk personnummer og BankID

• Dansk personnummer og NemID

• Finsk HETU- og finsk BankID eller mobilsertifikat

Når det gjelder elektroniske signaturer betyr sterk autentisering at underskriveren identifiserer seg på mer enn en måte. I dette tilfelle identifiserer underskriveren seg med BankID, for eksempel.

En signering uten sterk identifisering mangler verifisering og gjøres ved å tegne signaturen enten med fingeren eller muspekeren som vises på skjermen.

Når det gjelder elektronisk signering betyr sterk autentisering at man identifiserer undertegneren på mer enn én måte for å bekrefte undertegnerens identitet - .for eksempel med BankID.

Svak autentisering bruker bare én metode for å autentisere undertegneren. Med svak signering skriver underskriveren sin signatur inn i signaturfeltet elektronisk med muspekeren eller på styreflaten, for eksempel.

Elektroniske signaturer er en helt juridisk bindende og sikker måte å signere dokumenter på. Den bindende kraften til den elektroniske signaturen er gitt av EU-lovgivning. Elektroniske signaturer er enda sikrere og pålitelige enn tradisjonelle signaturer fordi integriteten og originaliteten til hvert dokument kan verifiseres.

Du kan registrere et nytt firma via https://sign.visma.net/nb/register . Det er mulig å fylle ut den samme informasjonen som før ved å velge Jeg ønsker også å registrere et firma. Da åpnes alle felter som skal fylles ut med organisasjonens opplysning. Husk å velge enten firma eller forening.

Ved autentisering med din BankID gjenkjenner Visma Sign deg og din eksisterende konto kobles til den nye firmakontoen.

Webskjema-funksjonen lar firmaer opprette og redigere skjemaer som signeres elektronisk. Verktøyet er lett å bruke og er inkludert i prisen.

Webskjemaer kan modifiseres med muspekeren og tastaturen. Dessverre kan ikke berøringsskjermenheter brukes for endring eller oppretting av skjemaer. Det er imidlertid enkelt å fylle ut et skjema og signere det på en liten berøringsskjerm.

Problemer oppstår ofte enten hvis du bruker en annen PDF-leser enn Adobe Reader eller om du ikke om har den seneste versjonen av Adobe Reader. Husk også at signaturer gjelder for hele dokumentet. En enkel side ikke kan slettes fra dokumentet og fortsatt holder de signaturene intakt.  Et dokument skal alltid vises med alle sidene.

Bedriftsadministratorer kan legge til nye brukere på bedriftens Visma Sign-konto. Brukere kan legges til fra kontoen under Innstillinger - Brukere - Legg til ny bruker. Når du sender en brukerinvitasjon, vil mottakeren motta en e-post med en lenke og instruksjoner for å akseptere invitasjonen.

Hvis du ikke har root-rettigheter, anbefaler vi at du ber root-brukeren av kontoen din om å gi deg rettigheter.

Hvis bedriftsadministratoren ikke er tilgjengelig, kan vi legge til en ny administrator på bedriftskontoen din via vår kundeservice. I så fall kan du sende en e-post til vårt supportteam på stotte.sign@visma.com, så sender vi deg en fullmakt som vi kan bruke til å legge til brukeren. Fullmakten må være signert av firmategneren.

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy.

Brukergrupper brukes til å administrere rettighetene til bedriftsbrukere og begrense deres synlighet i repositoriet. Brukergrupper kan opprettes under Innstillinger - Brukere - Legg til ny gruppe. En gruppe får alltid tilgang til én eller flere mapper, og dette avgjør hva brukerne kan se i repositoriet.

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy.

Visma Signs sterke autentisering støtter for øyeblikket fem land - Finland, Sverige, Norge, Danmark og Nederland. Hvert land har sine egne autentiseringsmetoder, og hvis underskriveren har en av de tillatte metodene, kan de signere ved hjelp av sterk autentisering.

Visma Sign tilbyr også lettvektssignering, det vil si signering uten sterk autentisering. Light Signature fungerer internasjonalt, noe som betyr at hvem som helst kan signere med den.

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy.

Når en invitasjon er sendt, er det ikke lenger mulig å legge til underskrivere i etterkant.

Hvis du vil inkludere en manglende signatur i samme invitasjon, kan du opprette en helt ny invitasjon, eller laste opp dokumentet og deretter samle inn de manglende signaturene manuelt. Som et siste alternativ kan du også opprette en tilleggsprotokoll med henvisning til det opprinnelige dokumentet.

Det er heller ikke mulig å fjerne underskrivere fra en invitasjon når den først er sendt. Men hvis alle andre har signert invitasjonen, er dokumentet fortsatt fullt gyldig med de eksisterende signaturene, og du kan laste ned dokumentet fra Visma Sign-kontolageret. Du kan også avbryte invitasjonen, noe som vil lukke alle åpne invitasjonskoblinger.

Denne artikkelen er oversatt ved hjelp av et AI-basert oversettelsesverktøy.

Vil du lære noe nytt?

Se opplæringsvideoen for Visma Sign

I videoen kan du lære grunnleggende ferdigheter for Visma Sign og gjør deg kjent med brukertips. Videoene er tilgjenglige på engelsk. Del gjerne innholdet med kollegene dine!

TIL VIDEOEN

Finner du ikke det du søker?

Åpningstider for kundesupport:
Ma-Fre 9-16

stotte.sign@visma.com ›
Please note that our specialists are responding to requests in english.