Visma Sign has experienced slowness in creating, sending and signing invitations.   |   Read more here >

Start a new topic
S

Sini Pokki

Visma

Visma Sign Sharepoint integraatioon tulee muutoksia 1.9. lähtien

30-08-2022 3:39 pm posted by Sini Pokki

Mistä muutoksessa on kyse?

Microsoft Sharepoint siirtyy asteittain käyttämään uutta Azure-pohjaista Single Sign On (SSO)-tunnistautumista 1.9.2022 lähtien, joka korvaa vanhan käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmän. Microsoftin mukaan muutoksen tarkoituksena on tehdä tunnistautumisesta nykyaikainen ja parantaa ratkaisua käyttävien asiakkaiden tietoturvaa.

Visma Signin tarjoama Sharepoint integraatio käyttää vanhaa tunnistautumistapaa, jonka vuoksi integraatio lakkaa toimimasta asteittain 1.9.2022 jälkeen. Integraation toiminnan lakkaaminen tarkoittaa käytännössä sitä, etteivät allekirjoitetut dokumentit enää automaattisesti siirry Sharepointtiin.


Kaikissa 22.10.2019 jälkeen luoduissa Microsoft 365 ympäristöissä Sharepoint-integraatio lakkaa toimimasta heti 1.9.2022 Microsoftin oman tietoturvakäytännön vuoksi. Muissa Microsoft 365 ympäristöissä Sharepoint-integraatio lakkaa toimimasta, kun vanha tunnistautumistapa on kytketty pois käytöstä.

Haluamme tulevaisuudessakin varmistaa että asiakkaamme pystyvät helposti käyttämään Sharepointia, ja jatkossa tarkoituksena on että integraatio toteutetaan kolmannen osapuolen Frends IPaaS (Integration as a platform)-ratkaisulla. Jos organisaatio ei halua että tietoja välitetään kolmannen osapuolen kautta Sharepointtiin, on mahdollista myös itse toteuttaa suora integraatio järjestelmien välillä käyttäen Visma Signin API-rajapintakuvausta.


Ketä muutos koskee?

Muutos koskee kaikkia Sharepointin pilviratkaisuja käyttäviä asiakkaitamme, joilla vanha tunnistautumistapa poistuu käytöstä. Käytännössä tämä tarkoittaa käyttäjiä joiden Microsoft 365 ympäristö on luotu 22.10.2019 jälkeen ja käyttäjiä jotka ovat itse kytkeneet vanhan tunnistautumistavan pois käytöstä. On-premise ratkaisut pysyvät toistaiseksi koskemattomina. Oletettavasti muutos tulee koskemaan myös On-premise Sharepoint käyttäjiä keväällä 2023.

Mitä toimenpiteitä tämä minulta vaatii?

Tiedotamme tarkemmin kun uuden Sharepoint-integraation käyttöönotto on mahdollista, tällä välin muutos ei vaadi sinulta toimenpiteitä. 


Siirtymäaikana allekirjoitetut dokumentit löytyvät myös Visma Signin arkistosta. Mikäli kaikilla tarvittavilla käyttäjillä ei ole oikeuksia organisaation Visma Sign-tilille, voi tilin pääkäyttäjä lisätä oikeudet tilin asetuksista. Otathan huomioon että mikäli teillä on toteutus jossa dokumentit poistuvat automaattisesti Visma Signista niiden siirtyessä Sharepointtiin, eivät allekirjoitetut dokumentit ole saatavilla Signissa eikä Sharepointissa.

Uusi Sharepoint-integraatio pyritään tuomaan kaikkien asiakkaiden käyttöön mahdollisimman pikaisesti. Tiedotamme tarkemmin uuden integraation julkaisuaikataulusta syys-lokakuun aikana.

Ethän vastaa tähän viestiin. Mikäli sinulla herää kysymyksiä koskien Sharepoint-integraation muutosta, olethan yhteydessä integraatiotukeemme kumppanit.sign@visma.com.