Behöver du hjälp?
Då har du hittat rätt

Välj ämne

Signering

Signering

Signering

Skicka signeringsinbjudan

Skicka signeringsinbjudan

Skicka signeringsinbjudan

Kontoinställningar och fakturering

Kontoinställningar och fakturering

Inställningar och fakturering

Hantering av utskickade inbjudningar

Hantering av utskickade inbjudningar

Hantering av utskickade inbjudningar

Arkiv & avtalshantering

Arkiv & avtalshantering

Instruktioner för det nya arkivet

Registrering och inloggning

Registrering och inloggning

Registrering och inloggning

Dataskydd

Dataskydd

Dataskydd

Cookies

Visma Sign Forms

Visma Sign Forms

Redigera och utnyttja formulär

Visma Sign -fakturering

Visma Sign -fakturering

Kontaktinformation

Uppdatering av faktureringsadress i tjänsten Visma Sign

FAQ om fakturering av Visma Sign-tjänsten

Kundsupport

Kundsupport

Populära ämnen

Ibland kan de enskilda inställningarna i webbläsaren du använder orsaka att autentiseringen misslyckas. Därför rekommenderar vi att du försöker först med en annan webbläsare. Autentiseringsprocessen kan också misslyckas om det personnumret från autentiseringskanalen och det angivna personnumret inte matchar eller undertecknaren använder företagets BankID istället för personliga.

För närvarande kan dokument skickas till signering med stark autentisering i Sverige, Norge, Danmark och Finland,. Signering med stark autentisering kräver att mottagaren har någon av följande identifieringsmetoder:


• Svenskt personnummer och BankID

• Danskt personnummer och NemID

• Norskt BankID

• Finska HETU- och finska bank-ID eller mobilcertifikat


Om undertecknaren inte har tillgång till något av ovanstående kan signaturen begäras utan stark identifiering med en signering utan stark autentisering.

Då det gäller elektroniska signaturer innebär stark autentisering att identifiera undertecknaren på fler än ett sätt. I det här fallet identifierar undertecknaren sig till exempel med BankID


En signering utan stark autentisering saknar verifiering och görs genom att rita signaturen med antingen ett finger eller en mus på skärmen.

Stark autentisering inom elektronisk signering innebär att man identifierar undertecknaren på fler än ett sätt, som till exempel med BankID för att bekräfta undertecknarens identitet. Svag autentisering använder endast ett sätt för att autentisera undertecknaren. 


I en svag signering ritar underskrivaren sin signatur digitalt i signaturfältet med till exempel mus eller på pekplatta. 


Digital signatur är ett fullt juridiskt bindande och säkert sätt att signera dokument. Den digitala signaturens bindande kraft tillhandahålls av EU-lagstiftningen. Digitala signaturer är ännu säkrare och tillförlitligare än traditionella signaturer eftersom integriteten och originaliteten hos varje dokument kan bekräftas.

Du kan registrera ett nytt företag till Visma Sign, kan du göra det genom länken https://sign.visma.net/sv/register/ . I de egna uppgifterna kan du fylla i samma information som tidigare, när du efter det väljer Jag vill också registrera ett företag / en förening i tjänsten, öppnas alla fält som skall ifyllas för företagets uppgifter. 

 

När du tillslut autentiserar dig med BankID, känner Visma Sign igen dig och kopplar ditt existerande konto till det nya företagskontot.

I Visma Sign tjänsten ingår kostnadsfria webblanketter som signeras digitalt. Företag som använder Visma Sign kan fritt bygga upp lämpliga blanketter i Visma Sign tjänsten.

Webblanketter kan modifieras med mus och tangentbord. Pekskärmsenheter kan tyvärr inte användas för att ändra eller skapa formulär. Det är dock enkelt att fylla i ett formulär och underteckna det på en liten pekskärm.

Problem uppstår ofta då du använder någon annan PDF-läsare än Adobe Reader. Du bör kontrollera att du har den senaste versionen Adobe Reader. Du bör också komma ihåg att signaturer gäller för hela dokumentet, därmed kan inte en enstaka sida kan raderas från dokumentet och ändå hålla signaturerna intakta. Ett dokument ska alltid visas med alla dess sidor.

Vill du lära dig något nytt?

Se utbildningsvideon för Visma Sign

I videon kan du lära dig grundfärdigheter för Visma Sign och bekanta dig med användartips. Videorna är tillgängliga på engelska. Dela gärna innehållet med dina kollegor!

TILL VIDEON

Hittade du inte det du sökte?

Vill du nå en specialist i realtid?

Vi betjänar i chat ›
som du hittar i produkten vardagar fr.o.m kl. 8.00-10.00 och
11.00-14.00 (CET, UTC +1)

hjalp.sign@visma.com ›
Vi behandlar supportbegäran vardagar kl. 09.00-16.00.