Visma Sign tukisivut

Tietoa & tukea Visma Signin käyttöön

Täältä löydät ohjeita, ohjevideoita ja vinkkejä Visma Signin käyttöön.
Voit myös kysyä apua AI-harjoittelija Vispertiltä sivun oikean alakulman chatista.

Suosittelemme

Tutustu tehokkaaseen kutsujen lähettämiseen, allekirjoitusprosessin ohjeistukseen sekä pääkäyttäjien ohjeisiin

Ajankohtaiset ohjeet ja ohjevideot

Ohjevideot

Opi käyttämään Visma Signia ohjevideoiden avulla

Kirjallisten ohjeiden lisäksi löydät tukisivuiltamme kattavat ohjevideot.

Tutustu ohjevideoihin →

Haluatko tehostaa ajankäyttöäsi?

Syvennä osaamistasi kouluttautumalla

Ota Visma Sign vaivattomasti käyttöön asiantuntijan johdolla tai hanki täsmäosaamista haluamastasi aiheesta.

Lue lisää koulutuksista →

Usein kysytyt kysymykset

Löydä vastauksia
yleisimpiin kysymyksiin

Useimmiten allekirjoittamisen epäonnistuminen johtuu selaimen evästeistä tai ominaisuuksista. >Jos allekirjoittaminen epäonnistuu, suosittelemmekin ensin tyhjentämään käyttämäsi selaimen evästeet ja sivuhistorian tai kokeilemaan kokonaan toista selainta. Useimmiten selaimen vaihtaminen ratkaisee ongelman. 

Jos selaimen vaihtokaan ei auta, voit olla yhteydessä asiakastukeemme, niin selvitämme olisiko kyseessä jokin vain tätä tapahtumaa koskeva ongelma. Siinä tapauksessa voit lähettää meille myös saamasi kutsun linkin.

Mahdollisista häiriötilanteista tiedoitamme Communityssä.

Jos olet allekirjoittanut asiakirjan Visma Signin vahvalla tunnistautumisella, tallentuu asiakirja henkilökohtaisiin asiakirjoihin, jonne pääset, kun rekisteröidyt Visma Signiin yksityishenkilönä osoitteessa https://sign.visma.net/fi/register

Jos rekisteröinnin ja allekirjoituksen välillä kuluu yli 30 päivää, poistuu asiakirja henkilökohtaisista asiakirjoista automaattisesti. Tällöin suosittelemme olemaan yhteydessä kutsun lähettäjään. Asiakirjan voi pyytää lähettäjältä myös silloin, jos se on allekirjoitettu ilman vahvaa tunnistautumista.
Jos olet itse sekä lähettänyt että allekirjoittanut asiakirjan, se löytyy vain yrityksen asiakirjoista.


Kun olet lähettänyt kutsun, se tallentuu samantien lähettävän tilin asiakirjoihin. Asiakirjoissa näkyy aina kaikki dokumentit niiden tilasta riippumatta. 

Sen lisäksi löydät uuden asiakirjan myös Avoimet kutsut -näkymästä, jossa näkyy kaikki allekirjoituskierrossa olevat, keskeneräiset asiakirjat, joista puuttuu vähintään yksi allekirjoitus. Täällä näkymässä ei näy muita asiakirjoja. 

Jos olet allekirjoittanut asiakirjan Visma Signin vahvalla tunnistautumisella, tallentuu asiakirja lähtökohtaisesti henkilökohtaisiin asiakirjoihin, jonne pääset, kun rekisteröidyt Visma Signiin yksityishenkilönä osoitteessa: https://sign.visma.net/fi/register.

Jos rekisteröinnin ja allekirjoituksen välillä kuluu yli 30 päivää, poistuu asiakirja henkilökohtaisista asiakirjoista automaattisesti. Tällöin suosittelemme olemaan yhteydessä kutsun lähettäjään. Asiakirjan voi pyytää lähettäjältä myös silloin, jos se on allekirjoitettu ilman vahvaa tunnistautumista.

Jos olet itse sekä lähettänyt että allekirjoittanut asiakirjan, löytyy tässä tapauksessa asiakirja vain yrityksen arkistosta.

Tarkempia ohjeistuksia kansiosta löydät täältä: "Lähetettyjen kutsujen hallinta".

Visma Signin vahvassa tunnistautumisessa on tällä hetkellä tuettuna viisi maata: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Hollanti. Jokaisella maalla on omat tunnistautumistavat ja mikäli allekirjoittajalla on joku sallituista tavoista, voi hän allekirjoittaa vahvan tunnistautumisen avulla. 

Visma Signista löytyy myös kevyt allekirjoitus, joka tarkoittaa allekirjoittamista ilman vahvaa tunnistautumista. Kevyt allekirjoitus toimii kansainvälisesti eli kuka vain voi allekirjoittaa sen avulla. 

Kun kutsu on lähetetty, ei siihen voida enää lisätä jälkikäteen allekirjoittajia. 

Saadaksesi puuttuvan allekirjoituksen mukaan samaan kutsuun voit luoda kokonaan uuden kutsun, tai ladata asiakirjan ja kerätä puuttuvat allekirjoitukset tämän jälkeen käsin. Viimeisenä vaihtoehtona voit myös luoda lisäpöytäkirjan, jossa viitataan alkuperäiseen asiakirjaan. 

Kutsulta ei myöskään voida poistaa allekirjoittajia lähettämisen jälkeen. Mikäli kaikki muut ovat allekirjoittaneet kutsun, on asiakirja kuitenkin täysin validi näillä olemassa olevilla allekirjoituksilla ja voit ladata asiakirjan talteen Visma Sign tilin asiakirjoista. Ennen tallentamista sinun tulisi kuitenkin peruuttaa kutsu seuraavasti: mene kohtaan Asiakirjat, klikkaa asiakirjan nimeä avataksesi sen lisätiedot, ja oikeasta yläkulmasta löytyvällä painikkeella peruuta jäljellä olevat kutsut. Tämä sulkee mahdollisesti avoinna olevat kutsulinkit.