Jokaisella Visma Sign -yrityskäyttäjällä on aina automaattisesti myös henkilökohtainen tili yksityishenkilönä yritystilin lisäksi. Nämä ympäristöt ovat erilliset, mutta sekä henkilökohtaiselle tilille että yritystilille kirjaudutaan samalla käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite).

Henkilökohtaiselle tilille on pääsy vain sinulla itselläsi, mutta yritystilin puolelle käyttöoikeuksia voi olla muillakin henkilöillä.

Henkilökohtaisen tilin ja yritystilin välillä pystyt vaihtamaan oikean yläkulman roolivalikosta. Kun klikkaat nimeäsi oikeasta yläkulmasta, pääset henkilökohtaiselle tilille klikkaamalla painiketta “Käytä yksityishenkilönä”. Samasta valikosta voit myös siirtyä yritystilille, mikäli sinulla on käyttöoikeus jonkin yrityksen tiliin. Mikäli sinulla on käyttöoikeuksia useamman eri yrityksen tileille, näkyvät kaikki eri yritystilit tässä valikossa.Jos rekisteröidyt uudestaan ja kun tunnistaudut lopuksi, palvelu tunnistaa tietosi ja liittää sinut aina samalle vanhalle, jo olemassaolevalle tilille. Näin sinulle ei luoda uutta tiliä, mutta tämä vaihtaa käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos siis olet tähän asti käyttänyt Visma Signia yrityskäyttäjänä, ja allekirjoitat myöhemmin henkilökohtaisen asiakirjan palvelumme kautta, ei sinun tarvitse rekisteröityä uudestaan ladataksesi allekirjoitetun asiakirjan, vaan voit vain vaihtaa näkymää yllä olevilla ohjeilla.

Minne puolelle asiakirjat milloinkin tallentuvat?

Vahvalla tunnistautumisella allekirjoitetut asiakirjat ohjautuvat henkilön Visma Sign arkistoon tunnistautumisesta palautuvan henkilötunnuksen perusteella. Se kumpaan Visma Sign arkistoon ne ohjautuvat, yrityksen vai yksityishenkilön, riippuu allekirjoituskutsun asetuksista. Se mihin sähköpostiin kutsu on kutsutulle saapunut ei määrittele hänen asiakirjan tallennuspaikkaa Visma Signissa.

Kutsun lähettäjä määrittelee allekirjoittavatko kutsutut asiakirjan yrityksen nimissä vai yksityishenkilöinä. Tämä tapahtuu laittamalla "allekirjoitukset organisaationa" asetus joko kutsulla päälle tai pois:

  • Mikäli kutsulla on päällä “allekirjoitukset organisaationa” -asetus, näkee allekirjoittaja allekirjoitusvaiheessa listan niistä yritystileistä, joihin hänellä on käyttöoikeudet Visma Signissa. Mikäli allekirjoittaja valitsee edustettavan yrityksen tästä listasta, tallentuu allekirjoitettu asiakirja vain kyseisen yritystilin arkistoon, eikä allekirjoittajan henkilökohtaiseen arkistoon. Jos puolestaan allekirjoittaja valitsee allekirjoittaessa kohdan “Muu organisaatio”, ja kirjoittaa edustettavan yrityksen nimen itse, silloin asiakirja tallentuu allekirjoittajan henkilökohtaiseen arkistoon.
  • Niiden kutsujen osalta, joissa “allekirjoitukset organisaationa” -asetus ei ole päällä, tallentuvat allekirjoitetut asiakirjat allekirjoittajien henkilökohtaisiin arkistoihin.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.