Visma Sign- palvelussa allekirjoitetut dokumentit saavat automaattisesti pitkäikäisen validoinnin (Long Term Validation). Tästä käytetään myös lyhennettä LTV. Muutos astui voimaan 17.8.2021. 

Sähköinen allekirjoitus koostuu kolmesta osasta Visma Sign palvelussa. Kun henkilö allekirjoittaa palvelussa, hänet tunnistetaan vahvasti. Visma Sign palvelu luo henkilön puolesta allekirjoituksen, joka varmennetaan luotettavan EU:n hyväksymän varmennetarjoajan toimesta. Käytämme kolmantena osapuolena Entrustin palvelua, joka luo AES- tason allekirjoituksen. Aikaisemmin varmenteen osalta pystyimme luomaan dokumenttiin määräaikaisen validoinnin. 

Uuden päivityksen ansiosta olemme laajentaneet Entrustin varmennetta, jonka avulla asiakirjaan luodaan toistaiseksi voimassaoleva varmenne. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka asiakirja otettaisiin pois Visma Sign- palvelusta, niin asiakirja voidaan tarkistaa. Tarkistuksessa voidaan todeta, että asiakirja on teknisesti allekirjoitettu, voidaan tunnistaa kuka asiakirjan on allekirjoittanut, sekä tarkistaa ettei asiakirjaan ole tehty muutoksia. 

Jos sitä allekirjoituksen jälkeen manuaalisesti muutetaan, niin samassa yhteydessä myös dokumentin validointi muuttuu, jonka takia allekirjoitus ei ole teknisesti voimassa oleva.


Mitkä ovat juridiset vaikutukset, jos dokumentissa ei ole LTV-päällä?

Jos asiakirja on allekirjoitettu ennenkuin teimme muutoksen toistaiseksi voimassa olevasta validoinnista, ei hätää.

EU:n sähköisen allekirjoituksen standardissa tärkeintä on, että asiakirjan allekirjoitusajankohta näkyy ja se on allekirjoitettu ennen kuin validointi päättyy. Tärkeintä on että allekirjoittaja tunnistetaan ja ajankohta on selkeästi nähtävissä. LTV vain automatisoi dokumentin pitkäikäisen validoinnin vaikka se olisi otettu pois Visma Sign- palvelusta.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.