Tarvitsetko apua?
Tämä on oikea paikka

Valitse palveluosio

Allekirjoituskutsun saajalle

Allekirjoituskutsun saajalle

Allekirjoituskutsun lähettäjälle

Allekirjoituskutsun lähettäjälle

Tilin hallinta

Hallinta

Asetukset

Rekisteröinti ja kirjautuminen

Tietosuoja

Tietosuoja

Visma Sign Forms

Yleistä

Lomakkeen asetukset

Visma Sign Koulutukset

Webinaarit

Ohjevideot

Koulutukset

Usein kysytyt kysymykset

Joskus käytettävän selaimen yksittäiset asetukset saattavat aiheuttaa tunnistautumisen epäonnistumisen, joten suosittelemme ensin kokeilemaan toista selainta. Tunnistautumisprosessi voi epäonnistua myös, jos tunnistautumiskanavasta tuleva henkilötunnus ja annettu henkilötunnus eivät täsmää tai allekirjoittaja käyttää yrityksen pankkitunnuksia henkilökohtaisten sijaan.

Tällä hetkellä asiakirjoja voidaan lähettää allekirjoitettavaksi vahvalla tunnistautumisella Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Vahvalla tunnistautumisella allekirjoittaminen edellyttää vastaanottajalta jonkin seuraavista:


• suomalainen HETU ja suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne

• ruotsalainen personal ID ja BankID 

• tanskalainen personal ID ja NemID 

• norjalainen BankID


Mikäli allekirjoittajalla ei ole käytettävissä jotakin yllämainituista, voidaan allekirjoitus pyytää ilman vahvaa tunnistautumista kevyellä allekirjoituksella. 


Yrityksen pääkäyttäjät voivat lisätä tilille uusia käyttäjiä yrityksen asetuksista. Ennen käyttäjän lisäystä tulee yritykselle luoda kansiot ja käyttäjäryhmät, joiden avulla rajataan käyttäjien käyttöoikeuksia.

Sähköisistä allekirjoituksista puhuttaessa, vahvalla tunnistautumisella tarkoitetaan allekirjoittajan tunnistamista useammalla kuin yhdellä tavalla. Tällöin allekirjoittaja tunnistautuu esimerkiksi pankkitunnisteilla tai mobiilivarmenteella. 


Kevyessä allekirjoituksessa tunnistautuminen puuttuu ja allekirjoittaminen tapahtuu joko sormella tai hiirellä piirtämällä.


Sähköisen allekirjoituksen normiperustana on Laki vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista. Sähköisen allekirjoituksen normiperusta on eIDAS-asetus ja sen kansallinen toimeenpano. Siinä edellytetään sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan eheyden ja alkuperäisyyden olevan kiistattomasti jälkikäteen osoitettavissa.

Voit lisätä yrityksen normaalisti rekisteröinti sivulta. Henkilökohtaisiin tietoihin voit syöttää samat tiedot kuin aikaisemmalla tililläsi tai voit asettaa itsellesi esimerkiksi uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Kun syötät yrityksen tiedot ja tunnistaudut, liittää palvelu yrityksen jo olemassa olevaan yksityiskäyttäjän tiliisi.

Forms on helppokäyttöinen lomakemuokkain, jolla tehdyt lomakkeet sisältävät automaattisesti sähköisen allekirjoituksen toiminnot. Jokaisella Visma Sign -palvelua käyttävillä yrityksillä on mahdollisuus luoda lomakkeita Formsin avulla.

Kosketusnäyttölaitteita ei tueta lomakkeen muokkaamisessa. Sen sijaan lomakkeen täyttäminen ja allekirjoittaminen onnistuu ongelmitta myös pienellä kosketusnäytöllä.

Ongelma esiintyy usein silloin kun käytetään jotakin muuta PDF-lukuohjelmaa kuin Adobe Readeria, sillä Adobe omistaa PDF:n oikeudet. Allekirjoitukset kohdistuvat myös koko asiakirjaan, eikä yksittäistä sivua voi irrottaa kokonaisuudesta niin, että allekirjoitukset säilyisivät.

Haluatko oppia jotain uutta?

Katso Visma Signin koulutusvideot Solutions Academyssa

Visma Solutions Academyssä opiskelet tuotteidemme käytön alkeita, perehdyt tehovinkkeihin ja sertifioidut tuoteosaajaksi. Verkkokoulutukset ovat avoinna kaikille asiakkaillemme, maksutta. Lisäämme Solutions Academyyn koko ajan uusia koulutuksia.

ACADEMYYN

Etkö löytänyt etsimääsi?

Communitysta löydät tilannehuoneen jossa tiedotamme palvelun ajankohtaisista asioista

Haluatko oppia lisää Visma Signista? Katso Visma Academyn ohjevideot

Asiantuntijapalveluiden aukioloajat:
Online-palvelut: Ma-Pe 9-14

tuki.sign@visma.com