Om signaturen misslyckas brukar det hjälpa att rensa webbläsarens cache eller alternativt prova en annan webbläsare. Visma Sign fungerar generellt med alla större webbläsare, men ibland kan inställningar i webbläsaren orsaka problem med signaturen. Kontrollera också att den webbläsare du använder har uppdaterats till den senaste versionen.

Problem med underskrift av Visma Sign-formulär

Om du är på väg att signera ett onlineformulär som implementerats via Visma Sign, men av en eller annan anledning misslyckas med signaturen, vänligen kontrollera följande punkter:

- de e-postadresser som du anger i formuläret är korrekt stavade

- det personnummer som du anger i fältet för personnummer i formuläret motsvarar det personnummer som returneras från autentiseringskanalen

- formulärfönstret ska inte stängas förrän autentiseringen har slutförts på en annan flik

- om bilagor läggs till i formuläret kan bilagorna vara i ett format som Visma Sign inte kan hantera, i vilket fall det hjälper att återskapa bilagorna i pdf-format med hjälp av instruktionerna nedan:

1. Öppna filen i en webbläsare

2. Klicka på alternativet Skriv ut i din webbläsare

3. Välj alternativet "spara som pdf" i skrivarmenyn och spara den nya filen

4. Bifoga den sparade filen till formuläret