Underskrift/Forms

I Visma Sign kan du bli ombedd att ange ditt personliga ID-nummer när du signerar. Det är alltid upp till den organisation som utfärdar inbjudan att underteckna eller formuläret som ska undertecknas att besluta om ID ska begäras. Anledningen till att man ber om en ID-handling är en lagstadgad eller branschspecifik skyldighet att verifiera personen för att stödja elektronisk identifiering. Ofta är t.ex. begäran om ett ID-nummer kopplad till en reglering inom finanssektorn om fjärridentifiering av kunden.


Bevarande av ID-numret

Om ett ID-nummer begärs av den organisation som behöver det, lagras informationen i organisationens eget informationssystem inom tjänsten och i undertecknarens egna dokument inom tjänsten. 

Vid signering eller registrering tar Visma Sign-tjänsten även emot personnummer från autentiseringskanalen vid personlig identifiering. Personnumret lagras i databasen som en kodad försegling. Det är inte möjligt att ändra tillbaka det lagrade personnumret till ett format som är läsbart för människor, men beräkningen av det använda sigillet är enkelriktad.

ID-numret lagras i systemet eftersom personen inte behöver logga in på systemet före signaturtransaktionen. Autentiseringen är starkt baserad på bankautentisering eller ett mobilcertifikat, från vilket en stämpel kan beräknas och användas för att lokalisera den person som signerar. Undertecknaren behöver lagra dokumentet i individens egna dokument.


Visma Sign: Personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde?

Visma Sign agerar alltid som personuppgiftsbiträde. För en mer detaljerad beskrivning av Visma Signs behandling av personuppgifter och personuppgiftsbiträdets roll hänvisas till Visma Sign-tjänstens integritetsbilaga.


Denna artikel har översatts med hjälp av det AI-baserade översättningsverktyget





Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.