Om ett företag vill komma åt Visma Sign från andra applikationer eller webbtjänster måste rotanvändaren ge den externa applikationen behörighet att komma åt företagets Visma Sign-konto. Den vanligaste applikationen är onlineformulärstjänsten Visma Sign Forms.

När företaget håller på att skapa en anslutning mellan den externa applikationen och Visma Sign-tjänsten kommer alla företagets slutanvändare att få en e-postförfrågan om att godkänna programanslutningen. När slutanvändaren loggar in i tjänsten och accepterar applikationsbegäran kan den externa applikationen skapa signeringsinbjudningar, hämta dokumentstatus och hämta signerade dokument. Programvaruanslutningar finns under Inställningar -> Programvaruanslutningar.

Vid behov kan en programvaruanslutning stängas med hjälp av knappen Avbryt bredvid, till exempel när ett företag slutar använda en extern applikation.