Alla företag som använder Visma Sign-tjänsten har möjlighet att använda Visma Signs webbformulär. Användaren måste vara användare av minst ett företag i Visma Sign för att skapa och redigera onlineformulär. Webbformulärtjänsten är därför inte tillgänglig då du använder Visma Sign som privatperson.


Webblanketten är ett lättanvänt formredigeringsverktyg som automatiskt skapar formulär med elektronisk signaturfunktion. Ingen separat avgift debiteras för att skapa och publicera formuläret. Endast signaturer på ifyllda formulär kommer att debiteras som en del av faktureringen.


Då du skapat en webblankett kan du skicka en länk till webblanketten för att ifyllas och undertecknas, blanketten kan även inbäddas på din webbsida med iFrame-teknik. Signerade formulär kommer att skickas per e-post till den e-postadress du angett samt till undertecknarens e-post som PDF-filer. Dessutom lagras de signerade formulären i Visma Sign Arkivet.


Då du loggat in i Visma Sign kan du komma åt formredigeringsverktyget från länken Skapa ett formulär i huvudmenyn eller från uppehållslänken som skickas separat till dig.