Med Visma Sign är det möjligt att signera även utan stark autentisering, då görs signaturen genom att rita med antingen ett finger eller en mus på skärmen. Signatursidan kommer att innehålla den signatur du skrivit in, ditt namnförtydligande, den inbjudna e-postadressen och IP-adressen som använts under signeringen.

Skaparen av inbjudan avgör om det krävs en stark autentisering från undertecknaren eller om dokumentet kan skrivas under utan stark autentisering. Undertecknaren kan inte själv välja signeringssättet.

Signeringsprocessen är likadan oavsett om personen signerar med eller utan stark autentisering.