Enkel identifisering innebærer tegning av signaturen ved hjelp av musepekeren eller en finger. Dokumentets signatur vil inneholde signaturen din, trykt navn, e-postadressen som ble brukt for invitasjonen og IP-adressen som ble brukt under signeringen.

Den som oppretter invitasjonen avgjør om sikker identifisering kreves fra underskriveren, eller om dokumentet kan skrives under med enkel identifisering. Underskriveren kan ikke velge signeringsmetoden selv.

Selve signeringsprosessen er lik, uavhengig av hvilken signeringsmetode som benyttes.