Enkel identifisering innebærer tegning av signaturen ved hjelp av musepekeren eller en finger. Dokumentets signatur vil inneholde signaturen din, trykt navn, e-postadressen som ble brukt for invitasjonen og IP-adressen som ble brukt under signeringen. En signatur laget uten sterk autentisering tilsvarer ganske godt en signatur laget tradisjonelt med papir og penn.

Den som oppretter invitasjonen avgjør om sikker identifisering kreves fra underskriveren, eller om dokumentet kan skrives under med enkel identifisering. Underskriveren kan ikke velge signeringsmetoden selv.

Selve signeringsprosessen er lik, uavhengig av hvilken signeringsmetode som benyttes. Her er et eksempel på hvordan det ser ut når du signerer uten sterk autentisering i Visma Sign.

Først tegner du signaturen:

Etter dette må du godkjenne på nytt: