Sähköisen allekirjoituksen normiperusta on eIDAS-asetus ja sen kansallinen toimeenpano. Siinä edellytetään sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan eheyden ja alkuperäisyyden olevan kiistattomasti jälkikäteen osoitettavissa. Visma Signilla

  1. allekirjoitus toteutetaan teknisesti PAdES-standardin mukaisesti
  2. kenellä tahansa allekirjoitetun asiakirjakappaleen (tiedoston) haltijalla on mahdollisuus varmistua ettei asiakirjaa ole muutettu allekirjoituksen jälkeen, ketkä ovat allekirjoittajia ja milloin kukin on asiakirjan allekirjoittanut.


Sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan tallentaminen 

Visma Signissa allekirjoitettu asiakirja tallentuu arkistoon aina pdf-muodossa, josta voit ladata asiakirjan itsellesi. Huomaathan, että dokumentti tulee aina tallentaa pdf-muodossa, eikä tiedostoon saa tehdä muutoksia. Tiedoston sivuja ei voi irroittaa toisistaan, eikä tiedostoon voi lisätä uusia sivuja niin, että allekirjoitukset säilyisivät. Kun haluat tarkastella allekirjoitettua asiakirjaa, suosittelemme avaamaan asiakirjan ensisijaisesti Adoben ohjelmalla.


Sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan välittäminen eteenpäin

Kun välität Visma Signilla allekirjoitetun asiakirjan eteenpäin, voit ladata asiakirjan asiakirjoistasi ja toimittaa sen haluamallasi tavalla eteenpäin. Otathan huomioon asiakirjan välittämisessä, että tiedoston tulee olla alkuperäinen allekirjoitettu versio, eikä tiedostoon ole saanut tehdä muutoksia. Mikäli tiedostoon on tehty muutoksia, sen eheys rikkoutuu, eikä asiakirjan tarkistaminen näin ollen onnistu. 

 


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.