Kirjaudu sisään Visma Sign tilillesi ja valitse etusivun valikosta Luo verkkolomake. Verkkolomake rakennetaan helpon ’raahaa ja pudota’ -editorin avulla (Drag & Drop). Et siis tarvitse ollenkaan koodausosaamista tai aiempaa kokemusta verkkolomakkeiden luomisesta.

Näin luot verkkolomakkeen:

1. Anna lomakkeelle nimi. Nimi näkyy lomakkeella, toimii allekirjoitettaessa muodostuvan PDF-tiedoston nimenä ja näkyy palvelun lähettämissä sähköpostiviesteissä.

2. Kirjoita halutessasi kuvaus otsikon alle.

3. Valitse "raahaa ja pudota" tekniikalla haluamasi tietokentät lomakkeelle vasemmasta reunasta ja muokkaa niitä haluamallasi tavalla.

6. Valitse Julkaise -painike jos haluat tehdä lomakkeesta julkisen. Jätä tämä valitsematta, mikäli haluat tallentaa lomakkeen, mutta viimeistellä ja julkaista sen myöhemmin.

7. Voit valita lähetetäänkö allekirjoitettu lomake haluamaasi sähköpostiosoitteeseen valinnalla "Ilmoita allekirjoituksista organisaatiolle".

8. Valitse pudotusvalikosta yritys, jonka lomaketta olet muokkaamassa.

9. Valitse pudotusvalikosta haluamasi kansio valmiiden lomakkeiden tallennukselle.

10. Voit lisätä lomakkeelle yrityksesi logon tai muun kuvaelementin. Logo näkyy lomaketta täytettäessä ja tallentuu allekirjoitettuun asiakirjaan.

11. Joillain selaimilla pankkivarmennus ei toimi upotuksen sisällä. Visma Sign voi avata pankkivarmennuksen upotuksen ulkopuolelle, mutta tälloin käyttäjä palaa vismasignforms.com -osoitteeseen. Voit asettaa mukautetun paluuosoitteen, mikäli haluat käyttäjän aina palaavan omalle sivustollesi.

12. Voit valita näytetäänkö lomakkeen allekirjoittajalle onnistuneen allekirjoituksen jälkeen vakioviesti vai mukauttamasi viesti. Kolmas vaihtoehto on ohjata allekirjoittaja onnistuneen allekirjoituksen jälkeen haluamaasi verkko-osoitteeseen (URL).

13. Samat valinnat ovat käytettävissä myös epäonnistuneen allekirjoituksen jälkeen näytettävälle viestille tai verkko-osoitteeseen ohjaamiselle.

14. Valitse lomakkeen oletusmaa.

15. Kun olet tehnyt asetukset, paina Tallenna.