Kontots admin kan säga upp företagets visma sign-abonnemang i kontots inställningar under fliken faktureringsmetod. Uppsägning kan göras självständigt om ni har Basic-, Professional- eller Business-paketet. Om ni i stället har Enterprise-paketet eller free trial, vänligen kontakta vår kundtjänst på adressen hjalp.sign@visma.com.

Om du avslutar abonnemanget kommer ert visma sign-konto att stängas ner och ingen i din organisation kommer längre ha tillgång till kontot. Alla organisationens dokument bör laddas ner innan kontot stängs eftersom de därefter raderas i enlighet med policyn för radering av data. När du säger upp abonnemanget avslutas alla aktiva kopplingar från visma sign till andra tjänster.

Om du inte ser alternativet Säg upp abonnemanget på fliken faktureringsmetod i kontots inställningar, vänligen kontakta administratören för ditt konto eller vår kundtjänst för att säga upp kontot genom att skicka ett email till hjalp.sign@visma.com.

Vad bör jag göra innan kontot stängs?

Vi rekommenderar att du innan du säger upp visma sign-kontot laddar ned dina dokument från arkivet (dokumentsektionen), eftersom originalet av ett elektroniskt signerat dokument är dokumentet med signaturmarkeringar – inte till exempel en utskrift. Observera att när kontot stängs raderas alla mappar, inställningar, dokument osv. De kommer inte att vara tillgängliga för dig om du senare registrerar dig i tjänsten på nytt.

Innan du avslutar ditt abonnemang måste du också vara säker på att det inte finns några aktiva integrationer.

Vilka är uppsägningstiderna för visma sign-abonnemang?
Denna artikel har översatts med hjälp av ett AI-baserat översättningsverktyg. Innehållet eller formuleringen i dessa instruktioner kan avvika från dem i andra instruktioner eller i programvaran.


Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Vi beklagar att vi inte kunde vara till hjälp. Lämna gärna feedback och hjälp oss att förbättra den här artikeln.