Kun luot allekirjoituskutsua, voit lähettäjänä päättää haluatko pyytää allekirjoituksen vahvalla tunnistautumisella vai kevyellä allekirjoituksella.

Vahvaa tunnistautumista voidaan käyttää esimerkiksi silloin kun haluat varmentaa henkilöllisyyden tai osapuolet eivät ole entuudestaan tuttuja. Visma Signissa on tällä hetkellä viisi maata tuettuna vahvassa tunnistautumisessa ja jokaisella maalla on oma tunnistautumistapansa. Näitä ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Hollanti.

Kevyt allekirjoitus ei puolestaan vaadi tunnistautumista, joten sitä voi hyödyntää esimerkiksi silloin, jos allekirjoittajalla ei ole sallittuja vahvan tunnistautumisen tapoja käytössä, osapuolet ovat entuudestaan tuttuja tai kun sopimuksen luonne ei vaadi tunnistautumista. Kevyt allekirjoitus toimii käytännössä kaikkialla maailmassa.

Kuinka allekirjoitustapa asetetaan kutsulle?

• Voit vaihtaa tapaa suoraan allekirjoittajat osion alta: valittavissa on se tapa, joka ei ole oletuksena tilillä päällä.
  • Voit vaihtaa tavan vain yhdelle allekirjoittajalle klikkaamalla ensin "mukauta" -valintaa kyseisen allekirjoittajan kohdalta ja asettamalla asetuksen sitä kautta.
Jos et voi vaihtaa allekirjoitustapaa, olethan yhteydessä pääkäyttäjään. Tällöin toinen valinta on estetty yrityksen asetuksissa.