Sähköisen allekirjoituksen juridinen sitovuus perustuu siihen, että sen eheys ja alkuperäisyys voidaan osoittaa kiistatta. Kuka tahansa voi tarkistaa sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan oikeellisuuden. Se tapahtuu tarkistamalla ketkä asiakirjan ovat allekirjoittaneet, milloin allekirjoitukset on tehty ja ettei asiakirjaa ole muutettu allekirjoittamisen jälkeen.
Voit myös katsoa lyhyen ohjevideon asiakirjan tarkastamiseen liittyen täältä!

 

Asiakirjan tarkistaminen ilman Adobe Readeria

Aloita tarkistaminen menemällä osoitteeseen https://sign.visma.net/fi/login/ ja lisää kenttään asiakirjan alalaidasta tarkistuskoodi eli linkin viimeistä kauttaviivaa seuraava osa tai paina linkkiä ja siirry suoraan sen ohjaamalle sivulle. Seuraa kuvan ohjeita ja tarkista asiakirja.

 


Asiakirjan tarkistaminen Adobe Readerin avulla

Aloita tarkistaminen avaamalla allekirjoitettu dokumentti Adobe Readerissa. Seuraa kuvan ohjeita ja tarkista asiakirja.Mitä jos allekirjoituksen tarkistaminen epäonnistuu tai allekirjoitus ei ole validi?

Jos asiakirjaa tai allekirjoituksia on muutettu allekirjoittamisen jälkeen, esimerkiksi poistamalla sivuja tai muuttamalla tekstiä, on sen eheys rikkoutunut. Näissä tapauksissa allekirjoituksen tarkistaminen epäonnistuu ja asiakirjaa ei voi enää pitää juridisesti sitovana.

Jos asiakirjaan ei ole tehty allekirjoitusprosessin jälkeen muutoksia, mutta asiakirjan tarkistustiedot ovat silti puutteelliset, pyydä alkuperäinen asiakirja lähettäjältä uudelleen tarkistettavaksi. Jos olet asiakirjan allekirjoittaja, voit myös ladata sen Visma Sign -palvelusta.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.