Du kan skapa en ny dokumenttyp i vyn Dokument.

1. Välj först Dokumenttyper:

2. Välj sedan Skapa dokumenttyp:

3. Ange ett namn för dokumenttypen som representerar vilken typ av dokumenten sparas under den. Namnet på dokumenttypen kan t.ex. vara Anställningsavtal, Fullmakter, Partneravtal osv. Om du vill kan du också lägga till en beskrivning av dokumenttypen, som beskriver vilken typ av dokument som faller under typen. Du bör också ange en bevarandeperiod för dokumenttypen, vilket innebär att dokumenten under dokumenttypen automatiskt kommer att raderas från arkivet när bevarandeperioden löper ut.

4. Klicka slutligen på "Skapa dokumenttyp" och du är klar!

Psst! När du vill ge specifika användare tillgång till den dokumenttyp du skapat kan du göra detta genom att lägga till önskad användargrupps tillgång till den dokumenttypen från Inställningar > Användare > Användargrupper. Det kan till exempel innebära att du har en användargrupp HR som du ger rättigheter till dokumenttypen Anställningsavtal.