Visma Sign otti käyttöön 3.9.2018 eIDAS Pades- pohjaisen allekirjoituksen. Jokaiseen Visma Sign -palvelun kautta allekirjoitettuun asiakirjaan tehdään allekirjoitusmerkinnät. Kunkin alkuperäisen PDF-tiedoston sivun alalaitaan tulee teksti, jossa kerrotaan että asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu. Lisäksi asiakirjaan tulee linkki, joka on samalla asiakirjan ainutkertainen tunniste. Se mahdollistaa asiakirjan allekirjoitusmerkintöjen tarkastamisen myöhemmin. Asiakirjan loppuun lisätään allekirjoittajien määrästä riippuen yksi tai useampia allekirjoitussivuja. Allekirjoitussivun ylälaidassa on tieto siitä montako sivua asiakirjassa on ennen allekirjoitussivua.

 

 

Vahvalla tunnistautumisella tehdyt allekirjoitukset:

Kun allekirjoitus tehdään vahvalla tunnistautumisella (pankkitunnisteilla tai mobiilivarmenteella), allekirjoittajien nimet ja allekirjoitusajankohdat ovat allekkain näkyvillä. Kunkin allekirjoitusrivin lopussa on tieto siitä minkä maan tunnistamismenetelmää on käytetty allekirjoituksessa. Esimerkiksi FI tarkoittaa että allekirjoitus on tehty suomalaisilla pankkitunnuksilla tai suomalaisella mobiilivarmenteella. Vaaleammalla oleva koodi on allekirjoituksen tiiviste. Sama tieto löytyy Visma Sign -palvelusta ja myöhemmin myös asiakirjan digitaalisesta allekirjoituksesta, jotta myöhemmin voidaan kiistattomasti osoittaa allekirjoitusten tapahtuneen.

Jos allekirjoituksia on kerätty yrityksen tai henkilön edustajana, edustajuustieto on kunkin allekirjoituksen yhteydessä toisella rivillä. Allekirjoitussivun lopussa on selitteet edustajuusrooleista eri kielillä.

 

 

Ilman vahvaa tunnistautumista tehdyt allekirjoitukset:

Kun kutsu on allekirjoitettu ilman vahvaa tunnistautumista, allekirjoitussivulle tulee henkilön kirjoittama allekirjoitus, nimenselvennys, kutsuttu sähköpostiosoite ja allekirjoittamiseen käytetty ip-osoite.

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.