Trenger du hjelp?
Da har du funnet riktig sted

Velg emne

Til mottakeren av signaturinvitasjonen

Til avsenderen av signaturinvitasjonen

Kontoadministrasjon

Innstillinger

Håndtering av sendte invitasjoner

Arkiv og kontraktsadministrasjon

Registrering og innloggning

Databeskyttelse

Cookies

Visma Sign Webskjemaer

Redigere og bruke webskjemaet

Visma Sign fakturering

Kontaktinformasjon

Oppdatering av selskapets faktureringsadresse

FAQ om Visma Sign-tjenestefakturering

Populære emner

Elektroniske signaturer er en helt juridisk bindende og sikker måte å signere dokumenter på. Den bindende kraften til den elektroniske signaturen er gitt av EU-lovgivning. Elektroniske signaturer er enda sikrere og pålitelige enn tradisjonelle signaturer fordi integriteten og originaliteten til hvert dokument kan verifiseres.

Når det gjelder elektronisk signering betyr sterk autentisering at man identifiserer undertegneren på mer enn én måte for å bekrefte undertegnerens identitet - .for eksempel med BankID.

Svak autentisering bruker bare én metode for å autentisere undertegneren. Med svak signering skriver underskriveren sin signatur inn i signaturfeltet elektronisk med muspekeren eller på styreflaten, for eksempel.

Webskjema-funksjonen lar firmaer opprette og redigere skjemaer som signeres elektronisk. Verktøyet er lett å bruke og er inkludert i prisen.

For tiden kan dokumenter sendes til signering med sterk autentisering i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Signering med sterk autentisering krever at mottakeren har noen av følgende identifiseringsmetoder:

• Norsk personnummer og BankID

• Svensk personnummer og BankID

• Dansk personnummer og NemID

• Finsk HETU- og finsk BankID eller mobilsertifikat

Du kan registrere et nytt firma via https://sign.visma.net/nb/register . Det er mulig å fylle ut den samme informasjonen som før ved å velge Jeg ønsker også å registrere et firma. Da åpnes alle felter som skal fylles ut med organisasjonens opplysning. Husk å velge enten firma eller forening.

Ved autentisering med din BankID gjenkjenner Visma Sign deg og din eksisterende konto kobles til den nye firmakontoen.

Når det gjelder elektroniske signaturer betyr sterk autentisering at underskriveren identifiserer seg på mer enn en måte. I dette tilfelle identifiserer underskriveren seg med BankID, for eksempel.

En signering uten sterk identifisering mangler verifisering og gjøres ved å tegne signaturen enten med fingeren eller muspekeren som vises på skjermen.

Noen ganger kan de enkelte innstillingene i nettleseren du bruker fører til at autentiseringen mislykkes.Derfor anbefaler vi at du først prøver en annen nettleser. Autentiseringsprosessen kan også mislykkes hvis det personnummeret fra godkjenningskanalen og det angitte personnummeret ikke stemmer overens eller underskriveren bruker selskapets BankID istedenfor personlig.

Problemer oppstår ofte enten hvis du bruker en annen PDF-leser enn Adobe Reader eller om du ikke om har den seneste versjonen av Adobe Reader. Husk også at signaturer gjelder for hele dokumentet. En enkel side ikke kan slettes fra dokumentet og fortsatt holder de signaturene intakt.  Et dokument skal alltid vises med alle sidene.

Webskjemaer kan modifiseres med muspekeren og tastaturen. Dessverre kan ikke berøringsskjermenheter brukes for endring eller oppretting av skjemaer. Det er imidlertid enkelt å fylle ut et skjema og signere det på en liten berøringsskjerm.

Vil du lære noe nytt?

Se opplæringsvideoen for Visma Sign

I videoen kan du lære grunnleggende ferdigheter for Visma Sign og gjør deg kjent med brukertips. Videoene er tilgjenglige på engelsk. Del gjerne innholdet med kollegene dine!

TIL VIDEOEN

Finner du ikke det du søker?

Åpningstider for kundesupport:
Ma-Fre 9-16

stotte.sign@visma.com ›
Please note that our specialists are responding to requests in english.