När du skapar en signaturbegäran kan du som avsändare bestämma om du vill begära en signatur med stark autentisering eller en lätt signatur.

Stark autentisering kan till exempel användas när du vill verifiera identiteten eller när parterna inte är kända för varandra. Visma Sign stöder för närvarande stark autentisering i fem länder, vart och ett med sin egen autentiseringsmetod. Dessa är Finland, Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.

Light Signature kräver däremot ingen autentisering och kan till exempel användas om undertecknaren inte har de tillåtna starka autentiseringsmetoderna på plats, om parterna redan är kända för varandra eller om avtalets natur inte kräver autentisering. Ljussignaturer fungerar praktiskt taget överallt i världen.


Hur ställer jag in signaturmetoden för en inbjudan? 

  • Du kan ändra metoden direkt under avsnittet om undertecknare: den metod som väljs är den som inte finns på kontot som standard.
  • Du kan ändra läget för endast en undertecknare genom att först klicka på alternativet ”anpassa” för den undertecknaren och ställa in läget därifrån.

Om du inte kan ändra signaturläget, kontakta administratören. I det här fallet är det andra valet blockerat i företagsinställningarna.

Denna artikel har översatts med hjälp av ett AI-baserat översättningsverktyg.






Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.