Når du oppretter en signaturforespørsel, kan du som avsender bestemme om du vil be om en signatur med sterk autentisering eller en lett signatur.

Sterk autentisering kan for eksempel brukes når du ønsker å verifisere identiteten eller når partene ikke kjenner hverandre. Visma Sign støtter for øyeblikket sterk autentisering i fem land, hvert med sin egen autentiseringsmetode. Disse er Finland, Sverige, Norge, Danmark og Nederland.

Light Signature krever derimot ikke autentisering og kan for eksempel brukes hvis underskriveren ikke har de tillatte metodene for sterk autentisering på plass, hvis partene allerede er kjent for hverandre eller hvis avtalens art ikke krever autentisering. Lette signaturer fungerer praktisk talt overalt i verden.

Hvordan angir jeg signaturmetoden for en invitasjon?

• Du kan endre metoden direkte under seksjonen for underskrivere: Metoden som er valgt, er den som ikke er på kontoen som standard.
  • Du kan endre modusen for bare én underskriver ved først å klikke på alternativet «Tilpass» for den aktuelle underskriveren og angi modusen derfra.

Hvis du ikke kan endre signaturmodus, må du kontakte administratoren. I dette tilfellet er det andre valget blokkert i bedriftsinnstillingene.