Når det gjelder elektronisk signering betyr sterk autentisering at man identifiserer undertegneren på mer enn én måte for å bekrefte undertegnerens identitet - .for eksempel med BankID.

Svak autentisering bruker bare én metode for å autentisere undertegneren. Med svak signering skriver underskriveren sin signatur inn i signaturfeltet elektronisk med muspekeren eller på styreflaten, for eksempel.