Du behöver en webbläsare och BankID för att signera elektroniskt. Du behöver inte registrera dig i tjänsten eller ange dina uppgifter förrän du ser vad du skriver under.

1. Öppna inbjudningslänken för att börja signera.

2. Ange lösenordet i fältet för att se dokumentet som ska signeras.

3. Klicka på Förhandsgranska dokumentet för att se dokumentet.

4. Välj verifieringsland och autentiseringsmetod.

5. Klicka på Signera dokumentet efter autentisering.

6. Du får ett meddelande och ett signerat dokument till din e-post när dokumentet har signerats av alla parter. Om skaparen av inbjudan har blockerat detta kan du se dokumentet genom att ladda ner det direkt eller genom att registrera dig på https://sign.visma.net/sv/register och sedan logga in på tjänsten. Dokument som är signerade med stark autentisering finns i Visma Sign tjänstens arkiv.

Med Visma Sign kan du också signera utan stark autentisering. Skaparen av inbjudan avgör om det krävs en stark autentisering från undertecknaren eller om dokumentet är undertecknat utan stark autentisering. Om du har fått en inbjudan som är signerad utan stark autentisering kan du läsa mer om det här.