För att skapa ett webbformulär, börja med att logga in på ditt Visma Sign -konto och välj Skapa ett formulär från menyn till vänster. Webbformuläret skapas genom en enkel "dra och släpp" -teknik (Drag & Drop). Du behöver inte ha några kunskaper i kodning eller tidigare erfarenhet av att skapa webbformulär för att skapa ett formulär i Visma Sign.

Så här skapar du ett webbformulär:

1. Formulär

- Ge formuläret ett namn. Namnet visas på formuläret, fungerar som namnet på PDF -filen som skapas när formuläret signeras, samt visas i e -postmeddelanden som skickas av tjänsten när t.ex. någon signerat formuläret.

- Under rubriken kan du ange en beskrivning för formuläret.

- Använd "dra och släpp" -tekniken för att välja önskade datafält på vänster sida av formuläret och redigera dem efter önskemål genom att klicka på ikonen av en penna. 

- Klicka på knappen Publicera för att göra formuläret offentligt. Låt detta vara avmarkerat om du vill spara formuläret men slutföra och publicera det senare.

2. Kontaktinformation och meddelanden

- Du kan välja om du vill skicka det signerade formuläret till önskad e -postadress genom att välja "Meddela organisationen när formuläret är signerat". Ställ in vilken e-postadress som ska motta informationen. 

- Välj det företaget, till vilket blanketten tillhör från menyn

3. Inställningar

- Välj önskad mapp dit de ifyllda formulären sparas i Arkivet.

- Du kan lägga till företagets logotyp eller annat bildelement i formuläret. Logotypen visas vid ifyllning av formuläret och sparas i det signerade dokumentet.

- För vissa webbläsare fungerar inte bankverifiering inom inbäddningen. Visma Sign kan öppna en bankverifiering utanför inbäddningen, men efter signeringen återgår användaren till vismasignforms.com. Om du vill kan du ange en anpassad returadress om du t.ex. vill att användaren istället alltid ska återvända till din webbplats.

- Du kan välja att visa ett standardmeddelande eller ett anpassat meddelande till undertecknaren efter en lyckad signatur. Det tredje alternativet är att omdirigera undertecknaren till önskad webbadress (URL) efter framgångsrik signering.

- Samma alternativ som beskrivs ovan, är också tillgängliga för att visa ett anpassat meddelande, eller omdirigera till en annan webbadress efter en misslyckad signatur.

- Välj standardland för formuläret.

- När du är klar, och anpassat inställningarna enligt dina preferenser trycker du på Spara.

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.