Alle Visma Sign-virksomhetsbrukere har alltid automatisk en personlig konto som privatperson i tillegg til en bedriftskonto. Disse miljøene er separate, men både den personlige kontoen og bedriftskontoen er innlogget med samme brukernavn (e-postadresse).

Det er bare du som har tilgang til den personlige kontoen, men andre personer kan ha tilgang til bedriftskontoen.

Du kan veksle mellom den personlige kontoen og bedriftskontoen via rollemenyen øverst i høyre hjørne. Når du klikker på navnet ditt øverst i høyre hjørne, får du tilgang til din personlige konto ved å klikke på knappen «Bruk som privatperson». Fra den samme menyen kan du også bytte til en bedriftskonto hvis du har tilgang til en bedriftskonto. Hvis du har tilgang til flere bedriftskontoer, vil alle de ulike bedriftskontoene vises i denne menyen.

Hvis du registrerer deg på nytt, og når du til slutt logger inn, vil tjenesten gjenkjenne opplysningene dine og alltid koble deg til den samme gamle, eksisterende kontoen. På denne måten blir det ikke opprettet en ny konto, men du får endret brukernavn og passord. Så hvis du har brukt Visma Sign som bedriftsbruker frem til nå, og du senere signerer et personlig dokument gjennom tjenesten vår, trenger du ikke å registrere deg på nytt for å laste ned det signerte dokumentet, du kan bare endre visningen ved hjelp av instruksjonene ovenfor.

Hvor blir dokumentene mine lagret og når?

Dokumenter som er signert med sterk autentisering, blir sendt til personens Visma Sign-arkiv basert på ID-en som returneres fra autentiseringen. Hvorvidt de sendes til Visma Sign-depotet, bedriften eller personen, avhenger av innstillingene i signaturinvitasjonen. E-postadressen som den inviterte mottar invitasjonen til, avgjør ikke hvor dokumentet lagres i Visma Sign.

Avsenderen av invitasjonen avgjør om den inviterte skal signere dokumentet i firmaets navn eller som privatperson. Dette gjøres ved å slå av eller på alternativet «Signer som organisasjon» i invitasjonen:

Hvis innstillingen «Signer som organisasjon» er slått på i invitasjonen, vil underskriveren se en liste over bedriftskontoer som vedkommende har tilgang til i Visma Sign under signeringsfasen. Hvis underskriveren velger selskapet som skal representeres fra denne listen, vil det signerte dokumentet bare lagres i depotet til den aktuelle bedriftskontoen, og ikke i underskriverens personlige depot. Hvis underskriveren derimot velger «Annen organisasjon» ved signering og selv skriver inn navnet på selskapet som skal representeres, vil dokumentet bli lagret i underskriverens personlige arkiv.

For invitasjoner der alternativet «Signaturer som organisasjon» ikke er valgt, vil de signerte dokumentene lagres i underskrivernes personlige arkiv.