Varje Visma Sign-företagsanvändare har alltid automatiskt ett personligt konto som privatperson utöver ett företagskonto. Dessa miljöer är separata, men både det personliga kontot och företagskontot är inloggade med samma användarnamn (e-postadress).

Det är bara du som har tillgång till det personliga kontot, men andra personer kan ha tillgång till företagskontot.

Du kan växla mellan det personliga kontot och företagskontot via rollmenyn uppe i högra hörnet. När du klickar på ditt namn i det övre högra hörnet kan du komma åt ditt personliga konto genom att klicka på knappen ”Använd som privatperson”. Från samma meny kan du också byta till ett företagskonto om du har tillgång till ett företagskonto. Om du har tillgång till flera företagskonton kommer alla olika företagskonton att visas i den här menyn.

Om du registrerar dig igen och när du slutligen loggar in kommer tjänsten att känna igen dina uppgifter och alltid länka dig till samma gamla, befintliga konto. På så sätt skapas inte ett nytt konto, men du får ett nytt användarnamn och lösenord. Så om du hittills har använt Visma Sign som en företagsanvändare och senare undertecknar ett personligt dokument via vår tjänst behöver du inte registrera dig igen för att ladda ner det undertecknade dokumentet, du kan helt enkelt ändra vyn med hjälp av instruktionerna ovan.

Var kommer mina dokument att lagras och när?

Dokument som signeras med stark autentisering dirigeras till personens Visma Sign-arkiv baserat på det ID som returneras från autentiseringen. Huruvida de styrs till Visma Sign-arkivet, företaget eller individen beror på inställningarna för signaturinbjudan. E-postadressen till vilken inbjudan tas emot av den inbjudna bestämmer inte var dokumentet lagras i Visma Sign.

Avsändaren av inbjudan avgör om den inbjudne ska signera dokumentet i företagets namn eller som privatperson. Detta görs genom att ställa in alternativet ”signera som organisation” antingen på eller av på inbjudan:

Om inbjudan har inställningen ”signera som organisation” aktiverad kommer undertecknaren att se en lista över de företagskonton som de har tillgång till i Visma Sign under signeringsfasen. Om undertecknaren väljer det företag som ska representeras från denna lista kommer det undertecknade dokumentet endast att lagras i förvaret för det företagskontot, och inte i undertecknarens personliga förvar. Om undertecknaren däremot väljer ”Annan organisation” vid undertecknandet och själv anger namnet på det företag som ska företrädas, kommer handlingen att sparas i undertecknarens personliga arkiv.

För inbjudningar där alternativet ”Signaturer som organisation” inte är valt kommer de signerade dokumenten att lagras i undertecknarnas personliga arkiv.