Dokumenttypen berättar vad dokumentet representerar. Dokumenttyp kunde jämföras med en mapp. Vi säger att du har dokument som är ett anställningsavtal, då kunde dokumenttypen för dessa dokument skulle då kunna vara "Anställningsavtal".

När du till exempel skapar en signaturinbjudan där dokumentet som skall signeras är ett anställningsavtal, väljer du "Anställningsavtal" som dokumenttyp då du skapar inbjudan. Om inga dokumenttyper har skapats ännu kan endast "Osorterade dokument" väljas som dokumenttyp.

Dokumenttypen i kontot fungerar också som grund för åtkomsträttigheterna som avgör vem som kan se dokumentet. Du kan läsa mer om hantering av åtkomsträttigheter här. LINKKI??